Dog Escape Forest

In 2018 hebben wij de eerste Dog Escape Forest van Nederland georganiseerd. Wat begon met 2 sessies is uitgegroeid naar een heel groot succes waar we heel veel hondjes en hun baasjes hebben mogen verwelkomen. Na een aantal jaar Dog Escape Forest sessies te hebben georganiseerd was het tijd voor iets nieuws!

 

En daarom hebben we in 2023 een nieuw concept gelanceerd: de Dog Detective! Waarbij je net zoals bij de Dog Escape Forest samen met je hond op zoek gaat naar aanwijzingen, spellen en speuropdrachten om samen achter de oplossing van de Dog Detective te komen. 

 

Voor data en meer informatie kijk op onze activiteitenkalender of schrijf je direct in.

Dog Escape Forest workshops met honden activiteiten dog coach
Foto gemaakt door Astrid van PictureThiz

Wat is een Dog Escape Forest?

 

Ben jij ook zo dol op escape-rooms? Of spelen en speuren met je hond? 

 

De eerste en enige echte Escape Room voor honden in Nederland en zelfs ver daar buiten!
Met een groep van minimaal 6 en maximaal 8 baasjes en honden heb je een uur de tijd om op zoek te gaan naar puzzels en codes in het bos. Dit zijn puzzels voor baasjes en voor honden. Het einddoel is om gezamenlijk een mysterie op te lossen.

 

Foto gemaakt door Astrid van Picture Thiz


Dog Escape Forest 2020 - 2021- 2022: Het Geheime Genootschap

Dog Escape Forest 2020
Foto gemaakt door Astrid van PictureThiz

Al sinds 1920 zijn er geruchten dat er op een geheime plek in het bos een mysterieus genootschap tezamen komt. Er wordt gefluisterd over duistere symbolen, vreemde rituelen, oude liederen en samenzweringen. Ook worden er af en toe sporen gevonden van een feest in het bos: lege flessen drank, sigaren en ook botten en pootafdrukken. Wie zijn dit en waarom komen ze eens per jaar samen? Durf jij de uitdaging aan te gaan en lukt het jou en je hond om de raadselen van het Geheime Genootschap te ontrafelen? Schrijf je in voor de Dog Forest Escape! Met een team van minimaal 6 en maximaal 8 baasjes en honden ga je voor eens en altijd dit mysterie blootleggen. Maar pas op! Geheimhouding is geboden.

 

Foto gemaakt door Astrid van PictureThiz

Data Dog Escape Forest 2022  (Editie 3): "Het Geheime Genootschap"  

 

Zondag 3 april 2022 

Zaterdag 7 mei 2022

Zaterdag 11 juni 2022

Zondag 10 juli 2022

Kosten zijn 25 euro per koppel (baas/hond)

 

Inschrijven en overzicht  beschikbaarheid: aanmelden.

 

*Deze sessies stonden eigenlijk gepland voor 2020 maar hebben we ivm Corona moeten verplaatsen naar 2021 en gedeeltelijk naar 2022. Alle deelnemers zijn hiervan op de hoogte gesteld en we kijken er naar uit om jullie allemaal te zien!

Goede Honden Doelen 2018 & 2019


Overhandiging cheque 2018                                                          Overhandiging cheque 2019
Stichting ZorgDier                                                                               Stichting Bevordering Huisdierwelzijn

Dog Ecape Forest 2019: Het verdwenen huis!

Escaperoom hond 2019 nieuw dogcoach hondenworkshop
Escaperoom voor honden 2019 workshop met je hond dogcoach

 40 jaar geleden in 1979 stond aan een eenzaam pad in de Loonse en Drunense Duinen een huis. Op een aantal restanten na is het huis compleet verdwenen.

Wat is hier gebeurd? En waar zijn de bewoners gebleven?

 

Er wordt gefluisterd dat een beruchte roversbende op een koude winternacht langskwam en het hele huis leeg roofde. Ze namen alles mee; gouden munten, kostbare sieraden en dure vazen.

Totdat ze op zolder een kistje zagen staan. Het lukte geen van allen om het kistje te openen of om zelfs maar op te tillen. Ze ontstaken in woede en braken het hele huis af. Van steen tot dakpan.

Toen sprak een stem: ‘alleen mens en dier met een dapper en eerlijk hart kan deze kist openen. Jullie zijn vervloekt en zo ook dit bos’.

Sindsdien spookt het op deze plek in het bos. Het kan er ijskoud zijn in de zomer. Er worden stemmen gehoord terwijl er niemand te zien is en soms waait er een geestverschijning tussen de bomen. Van een vrouw en haar hond.

 

Durven jij en je hond het aan om de raadsels op te lossen en het bos van de vloek te verlossen? Sluit je dan aan bij de Dog Escape Forest 2.

 

Impressies van deze leuke sessies zijn te vinden in de foto-albums op onze Facebookpagina!

Dog Escape Forest 2018 - Weerwolven

De Loonse en Drunense Duinen worden geteisterd door weerwolven. Elke nacht veranderen de inwoners die aan de rand van het bos wonen in bloeddorstige wezens. En elke nacht verdwijnen er weer katten, honden en onschuldige burgers...

Jullie besluiten dat er ingegrepen moet worden. De betovering kan verbroken worden wanneer jullie de schat van de Loonse en Drunense weerwolven vinden en openbreken. 

De schat zit echter achter slot en grendel. Vind de codes en maak de Loonse en Drunense duinen weer veilig. 

Let op! De meeste raadsels zijn alleen op te lossen met de hulp van een trouwe viervoeter. Zij weten tenslotte het beste hoe een weerwolf denkt. Zet dus vooral de kwaliteiten van je maatje in en werk ook samen met de andere weerwolffighters!

 

Impressies van deze leuke sessies zijn te vinden in de foto-albums op onze Facebookpagina!

Teamwork dogcoach fun met je hond hondenworkshop hondentraining
Samen puzzelen om de kist te openen