Activiteitenkalender

Hieronder zie je de activiteiten die gepland staan. We hopen jou en je hond ook te mogen begroeten op een van de speciale workshops, lezingen, wandelingen en andere events!

Volg ons op facebook om altijd op de hoogte zijn van nieuwe activiteiten!

 

Aanmelden kan door het invullen van het aanmeldformulier

 

 * Fun-Gility - NIEUW 

   Een ochtend vol met plezier en het proeven aan agility met je hond. Jong en oud, alle honden zijn welkom want we passen     
   het tempo aan aan de behoefte van jouw hond. Ervaring is niet nodig en vooral de fun-factor staat centraal tijdens
   deze workshop. Dus heb je zin om gewoon een keer een ochtend op een andere manier met je hond bezig te zijn: meld je   
   dan nu aan.  (duur: 1 uur en 15 minuten) - € 25,00 per hond - Maximaal 8 honden 

   Zaterdag 14 oktober - Sint Michielsgestel - 09.30 uur  (Nog 1 plaats vrij)

   Zaterdag 14 oktober - Sint Michielsgestel - 11.00 uur (VOL)

 

* NIEUW: Dog Detective! 
   Nieuw van de Dog-Coach: de dog-detective! Je bent uitgenodigd voor de bruiloft van dierenvrienden Olivia en Henri. Het
   lijkt een feestelijke dag te worden, maar dan gebeurt er iets vreemds.. Hoe kon dit plaatsen vinden? En wat hebben de     
   andere gasten ermee te maken? We hebben jou én je speurneus nodig om te ontrafelen wat er aan de hand is.
   Heb jij wel zin in een feestje waar raadselachtige dingen gebeuren? Schrijf je dan in voor de Dog Detective! Met een team     
   van minimaal 6 en maximaal 8 baasjes en honden ga je op zoek naar aanwijzingen en ontsluier je het mysterie.

  Sint Michielsgestel (omgeving Den Bosch),  duur ongeveer een uur - € 29,50 per koppel (baas - hond) Minimaal 6 en     
  maximaal 8 deelnemers

 

   Dog Detective - zaterdag 18 november - 09.30 uur (Nog 2 plaatsen vrij)
   
Dog Detective - zaterdag 18 november - 11.30 uur (VOL)

 

 

* Olympische winterspelen voor honden

    Wat is er leuker dan in de winter ook even lekker met je hond bezig te zijn! De Olympische winterspelen voor honden is              een activiteit vol winterpret en met een knipoog naar de echte Olympische Winterspelen! Ga lekker samen met je hond aan      en wordt één van de medaille winnaars van de Olympische Winterspelen voor honden 2023!  
    Sint Michielsgestel, duur: +/- 1 uur - € 25,00 per hond - Maximaal 10 honden  (VOL)

 

    Zaterdag 16 december, 09.30 uur
 

* Fun-Trailen 
 
  Je hond op verschillende manieren laten speuren waarbij samen plezier hebben voorop staat: dat is fun-trailen. We gaan op
   zoek naar diverse sporen: mensen (mantrailen), diverse verschillende voorwerpen en andere mogelijkheden die de natuur
   ons biedt. We gaan in kleine groepjes op verschillende locaties (in de omgeving Den Bosch/Vught/Rosmalen) op pad. Een
   lessen-blok bestaat uit 5 lessen van ongeveer anderhalf uur op zaterdagochtend. 

   Zaterdagochtenden - Vught eo - duur: ongeveer 1,5 uur - VOL
   

 

Wil je het niet missen? Meld je dan aan via het aanmeldformulier om op de hoogte te worden gehouden van nieuwe activiteiten. Dan ontvang je als eerste een mailtje als weer nieuwe activiteiten gepland zijn!

 

 

Zie hieronder voor meer informatie over de verschillende activiteiten die nog komen of geweest zijn. Foto's van de activiteiten die we gehad hebben kun je zien op facebook & instagram. Recensies kun je lezen op onze review pagina

Dog Detective 2023: De Beestachtige bruiloft

Locatie: Manege, Sint Michielsgestel

Nieuw van de Dog-coach: de dog-detective! Je bent uitgenodigd voor de bruiloft van dierenvrienden Olivia en Henri. Het lijkt een feestelijke dag te worden, maar dan gebeurt er iets vreemds.. Hoe kon dit plaatsen vinden? En wat hebben de andere gasten ermee te maken? We hebben jou én je sperneus nodig om te ontrafelen wat er aan de hand is. Heb jij wel zin in een feestje waar raadselachtige dingen gebeuren? Schrijf je dan in voor de Dog Detective! Met een team van minimaal 6 en maximaal 8 baasjes en honden ga je op zoek naar aanwijzingen en ontsluier je het mysterie.

 


Wat is een Dog Detective

Met een groep van minimaal 6 en maximaal 8 baasjes en honden heb je een uur de tijd om op zoek te gaan naar puzzels en aanwijzingen. Dit zijn puzzels voor baasjes en voor honden. Het einddoel is om gezamenlijk een mysterie op te lossen.

 

Kosten 

Deelname kost € 29,50 per koppel (baas/hond). 

 

Voor aanmelden klik hier

 

* Foto gemaakt door Astrid van PictureThiz

Fun Gility 2023

NIEUW 
Een ochtend vol met plezier en het proeven aan agilty met je hond. Jong en oud, alle honden zijn welkom want we passen het tempo aan aan de behoefte van jouw hond. Ervaring is niet nodig en vooral de fun-factor staat centraal tijdens
deze workshop. Dus heb je zin om gewoon een keer een ochtend op een andere manier met je hond bezig te zijn: meld je dan nu aan.

 
Sint Michielsgestel - duur: 1 uur en 15 minuten - € 25,00 per hond - Maximaal 8 honden

Windhonden uurtje

Windhonden uurtje in de manege


Na een succesvolle ren-date met een groep galgo's en de leuke reacties en aanvragen die we daarna ontvingen hebben we een windhonden uurtje gepland. Veilig rennen en spelen met andere windhonden in een manege bak (binnen) die helemaal omheind is. Een binnen locatie dus ook met slecht weer prima te doen met deze honden die niet allemaal graag de regen in gaan ;)
Om het voor alle deelnemers leuk te houden is het bedoelt voor sociale windhonden die graag met andere windhonden rennen en spelen! Een genot voor baas en hond!

   

Deze activiteit heeft plaatsgevonden in april en mei 2023 en is nog niet herpland. Heb je interesse in deze activiteit laat het ons dan even weten via het contactformulier

Zomerspelen voor honden

Wat is er leuker dan op een zomerse dag ook even lekker met je hond bezig te zijn! De zomerspelen voor honden is een activiteit vol zomer plezier, water spelletjes, hersenkrakers en fun! Ga lekker samen met je hond aan de slag en win de fun titel: Zomerspelen Kampioen 2023! 
 

Zaterdag 12 augustus - Sint Michielsgestel - 10.00 uur (duur: 1,5 uur) - € 25,00 per hond - Maximaal 10 honden

Fun met je pup of puber 2023

* Fun met je pup of puber
Voor iedereen met een pup of puber die een uurtje op een positieve manier lekker samen bezig wil zijn. Gevuld met leuke spelletjes en opdrachten voor mooie inzichten en om ook thuis praktisch mee aan de slag te gaan. En natuurlijk is er ruimte voor je vragen over je beste vierpotige vriend!

 

 

Deze activiteit heeft plaatsgevonden in maart en is nog niet herpland. Heb je interesse in deze activiteit laat het ons dan even weten via het contactformulier

Dog Escape Forest 2022: Het Geheime Genootschap

Dog Escape Forest 2020 door Dog-Coach
Foto gemaakt door Astrid van PictureThiz

Locatie: Loonse en Drunense Duinen, Udenhout

Het Geheime Genootschap

Al sinds 1920 zijn er geruchten dat er op een geheime plek in het bos een mysterieus genootschap tezamen komt. Er wordt gefluisterd over duistere symbolen, vreemde rituelen, oude liederen en samenzweringen. Ook worden er af en toe sporen gevonden van een feest in het bos: lege flessen drank, sigaren en ook botten en pootafdrukken. Wie zijn dit en waarom komen ze eens per jaar samen? Durf jij de uitdaging aan te gaan en lukt het jou en je hond om de raadselen van het Geheime Genootschap te ontrafelen? Schrijf je in voor de Dog Forest Escape! Met een team van maximaal 8 baasjes en honden ga je voor eens en altijd dit mysterie blootleggen. Maar pas op! Geheimhouding is geboden.


Wat is een dog forest escape?

Met een groep van minimaal 6 en maximaal 8 baasjes en honden heb je een uur de tijd om op zoek te gaan naar puzzels en codes in het bos. Dit zijn puzzels voor baasjes en voor honden. Het einddoel is om gezamenlijk een mysterie op te lossen.

 

Kosten en goede doel

Deelname kost € 25 per koppel (baas/hond). Voor iedere deelnemer doneren een bedrag aan een goed (honden)doel. Dit jaar is de keuze gevallen op Stichting Blijf. Stichting Blijf richt zich op de verantwoorde inzet van contacthonden door zorgprofessionals in de ouderenzorg voor mensen met dementie. Dit doen zij middels het selecteren en plaatsen van contacthonden bij zorgprofessionals, waarbij de zorgprofessionals door Blijf worden begeleid, opgeleid en geaccrediteerd. Dit zowel op het vlak van werken met mensen met dementie als het professioneel opvoeden, trainen en inzetten van contacthonden. 

 

Voor meer informatie over de Dog Escape Forest en Stichting Blijf zie  de pagina Dog Escape Forest. 

 

Voor aanmelden klik hier

 

* Foto gemaakt door Astrid van PictureThiz

Fun-trailen

Mantrailen, speuren, vught, den bosch en omgeving

Je hond op verschillende manieren laten speuren waarbij samen plezier hebben voorop staat: dat is fun-trailen. We gaan op zoek naar diverse sporen: mensen (mantrailen), diverse verschillende voorwerpen en andere mogelijkheden die de natuur ons biedt. We gaan in kleine groepjes op verschillende locaties (in de omgeving Den Bosch/Vught/Rosmalen) op pad.  Een lessen-blok bestaat uit 5 lessen van ongeveer anderhalf uur op zaterdagochtend of vrijdag namiddag. 

 

Locatie: wisselend (Omgeving Den Bosch/Vught)
 

Kosten: € 75,- voor 5 lessen.

Starttijd: ntb (Er zullen 2 groepen starten, beide in de ochtend, indeling wordt gedaan als de deelnemers bekend zijn)

 

Nieuwe groep op vrijdag: 
Deze Fun-Trail reeks zal bestaan uit 5 lessen op vrijdagmiddag van 16.30 uur tot ongeveer 18.00 uur. De lessen worden twee-wekelijks gehouden en zullen starten op vrijdag 1 september. De lesdata zullen dus zijn: 1 september - 15 september - 29 september - 13 oktober - 27 oktober. 

 

De groepen voor het fun-trailen zitten momenteel vol. Heb je interesse in deze activiteit laat het ons dan even weten dan zetten we je op de reservelijst en krijg je een berichtje als een plekje vrij komt:  aanmeldformulier

DOGS- FUN - GAMES @Pettelaarse Bos

Locatie: De Pettelaar, Den Bosch

25 euro per koppel (Baas/Hond)

 

Heb je zin om een leuke ochtend met je hond bezig te zijn in een mooi stukje natuur? Doe dan mee aan DOGS-FUN-GAMES!

 

We zetten voor jullie een leuke tocht uit in het Pettelaarse bos. Ga op zoek naar aanwijzingen, puzzels en opdrachten en volbreng de tocht samen met je hond. Samen op een leuke manier bezig zijn, nieuwe dingen ontdekken en elkaars kracht nodig hebben om verder te kunnen. Fun staat altijd voorop bij de Dog-Coach dus we wensen jullie alvast veel plezier bij deze gezellige puzzel-tocht!

 

Deze activiteit heeft plaatsgevonden in maart maar is nog niet opnieuw gepland. Heb je interesse in deze activiteit laat het ons dan even weten via het contactformulier

Romeinse speur en puzzeltocht

 

We gaan in een prachtig stukje natuur via het laarzen pad op zoek naar aanwijzingen en puzzels. Samenwerking met je hond en het hebben van plezier staan hierbij centraal.

 

Je hond zal je de weg wijzen en je door dit prachtige gebied. Onderweg vind je hond schatten en aanwijzingen om de route te vervolgen en om geocaches te vinden. Geen digitale GPS deze dag maar de neus van je hond als richting aanwijzer. 

 

Onderweg loop je langs de Esche Stroom en komen we mooie wiebel-bruggen tegen. Deze workshop is voor iedereen en iedere hond geschikt! Iedereen is welkom bij de Dog-Coach!

 

Kosten zijn 25,-- per koppel (baas/hond)

Starttijd: 10 uur

 

Deze activiteit heeft plaatsgevonden in maart maar is nog niet opnieuw gepland. Heb je interesse in deze activiteit laat het ons dan even weten via het contactformulier

Workshop Wandelen zonder Trekken & Contact baas-hond

Workshop bestaande uit 4 lessen

 

 

Kosten: 60 euro

 

Tijdens een 4-daagse workshop wandelen zonder trekken gaan we aan de slag met praktische tips, leuke oefeningen en fun. Op naar een ontspannen wandeling met een hond die niet aan de lijn trekt! We werken met kleine groepjes zodat we een individuele aandacht kunnen garanderen. We kijken naar de persoonlijke wensen van de deelnemer en de behoefte van de hond. Zo maken we een persoonlijk plan van aanpak en krijg je tips mee om thuis te oefenen. 

 

Deze workshops zijn geschikt voor mensen met hond die trekt aan de lijn maar ook voor mensen die een beter contact met zijn hond wil. 

Geocache & Snuffel zoektocht Land van Ooit

 

 

We gaan samen met jullie speurneuzen op zoek naar schatten in het voormalige Land van Ooit. Je hond zal je de weg wijzen en je door dit sprookjesachtige park leiden. Onderweg vind je hond schatten en aanwijzingen om de route te vervolgen en om geocaches te vinden. Geen digitale GPS deze dag maar de neus van je hond als richting aanwijzer. 

 

Onderweg leer je de bekendste figuren uit het Land van Ooit kennen en los je zelf puzzels op die door je hond zijn gevonden. Zo vindt je de juiste route door het park. Het draait vooral om veel plezier te hebben met je hond en lekker samen buiten bezig te zijn.


Deze workshop is voor iedereen en iedere hond geschikt! Iedereen is welkom bij de Dog-Coach!

 

Kosten zijn 25,00 

Starttijd: 10 uur

 

 

 

Deze activiteit heeft plaatsgevonden in maart maar is nog niet opnieuw gepland. Heb je interesse in deze activiteit laat het ons dan even weten via het contactformulier

Puppy uurtje

Een uurtje vol puppy speelplezier maar ook praktische tips! We gaan aan de slag met een vleugje fun, socialisatie en er ruimte om al je vragen aan de Dog-Coach te stellen!

 

Locatie: Vught
Kosten: 15 euro

Inschrijven

 Je kan jezelf samen met je honden aanmelden via het aanmeldformulier. Je aanmelding is definitief als we je inschrijfgeld ontvangen hebben.