Activiteitenkalender

Hieronder zie je de activiteiten die gepland staan. We hopen jou en je hond ook te mogen begroeten op een van de speciale workshops, lezingen, wandelingen en andere events!

Volg ons op facebook om altijd op de hoogte zijn van nieuwe activiteiten!

 

Aanmelden kan door het invullen van het aanmeldformulier


* Dog Escape editie 3: Het geheime genootschap

Dog Escape Forest - Zaterdag 17september 2022 (VOL)

* Fun-Trailen (VOL)

 

* Binnenkort NIEUW: Dog Detective!
In navolging van de unieke Dog Escape Forest komen we binnenkort met een nieuw concept! Houd onze website en socials in de gaten voor meer nieuws.

Wil je het niet missen? Meld je dan aan via het aanmeldformulier om op de hoogte te worden gehouden van nieuwe activiteiten. Dan ontvang je als eerste een mailtje als weer nieuwe activiteiten gepland zijn!

 

We hopen snel weer nieuwe data en activiteiten voor 2022/2023 te kunnen plaatsen.

 

 

Zie hieronder voor meer informatie over de verschillende activiteiten.

Dog Escape Forest 2022: Het Geheime Genootschap

Dog Escape Forest 2020 door Dog-Coach
Foto gemaakt door Astrid van PictureThiz

Locatie: Loonse en Drunense Duinen, Udenhout

Het Geheime Genootschap

Al sinds 1920 zijn er geruchten dat er op een geheime plek in het bos een mysterieus genootschap tezamen komt. Er wordt gefluisterd over duistere symbolen, vreemde rituelen, oude liederen en samenzweringen. Ook worden er af en toe sporen gevonden van een feest in het bos: lege flessen drank, sigaren en ook botten en pootafdrukken. Wie zijn dit en waarom komen ze eens per jaar samen? Durf jij de uitdaging aan te gaan en lukt het jou en je hond om de raadselen van het Geheime Genootschap te ontrafelen? Schrijf je in voor de Dog Forest Escape! Met een team van maximaal 8 baasjes en honden ga je voor eens en altijd dit mysterie blootleggen. Maar pas op! Geheimhouding is geboden.


Wat is een dog forest escape?

Met een groep van minimaal 6 en maximaal 8 baasjes en honden heb je een uur de tijd om op zoek te gaan naar puzzels en codes in het bos. Dit zijn puzzels voor baasjes en voor honden. Het einddoel is om gezamenlijk een mysterie op te lossen.

 

Kosten en goede doel

Deelname kost € 25 per koppel (baas/hond). Voor iedere deelnemer doneren een bedrag aan een goed (honden)doel. Dit jaar is de keuze gevallen op Stichting Blijf. Stichting Blijf richt zich op de verantwoorde inzet van contacthonden door zorgprofessionals in de ouderenzorg voor mensen met dementie. Dit doen zij middels het selecteren en plaatsen van contacthonden bij zorgprofessionals, waarbij de zorgprofessionals door Blijf worden begeleid, opgeleid en geaccrediteerd. Dit zowel op het vlak van werken met mensen met dementie als het professioneel opvoeden, trainen en inzetten van contacthonden. 

 

Voor meer informatie over de Dog Escape Forest en Stichting Blijf zie  de pagina Dog Escape Forest. 

 

Voor aanmelden klik hier

 

* Foto gemaakt door Astrid van PictureThiz

Fun-trailen

Mantrailen, speuren, vught, den bosch en omgeving

Je hond op verschillende manieren laten speuren waarbij samen plezier hebben voorop staat: dat is fun-trailen. We gaan op zoek naar diverse sporen: mensen (mantrailen), diverse verschillende voorwerpen en andere mogelijkheden die de natuur ons biedt. We gaan in kleine groepjes op verschillende locaties (in de omgeving Den Bosch/Vught/Rosmalen) op pad.  Een lessen-blok bestaat uit 6 lessen van ongeveer anderhalf uur op zaterdagochtend. 

 

Locatie: wisselend (Omgeving Den Bosch/Vught)
Kosten: 75 euro voor 6 lessen 

Lesdata 2022 moeten nog bepaald worden.

 

Kosten: € 75,- voor 6 lessen.

Starttijd: ntb (Er zullen 2 groepen starten, beide in de ochtend, indeling wordt gedaan als de deelnemers bekend zijn)

DOGS- FUN - GAMES @Pettelaarse Bos

Locatie: De Pettelaar, Den Bosch

25 euro per koppel (Baas/Hond)

 

Heb je zin om een leuke ochtend met je hond bezig te zijn in een mooi stukje natuur? Doe dan mee aan DOGS-FUN-GAMES!

 

We zetten voor jullie een leuke tocht uit in het Pettelaarse bos. Ga op zoek naar aanwijzingen, puzzels en opdrachten en volbreng de tocht samen met je hond. Samen op een leuke manier bezig zijn, nieuwe dingen ontdekken en elkaars kracht nodig hebben om verder te kunnen. Fun staat altijd voorop bij de Dog-Coach dus we wensen jullie alvast veel plezier bij deze gezellige puzzel-tocht!

Romeinse speur en puzzeltocht

 

We gaan in een prachtig stukje natuur via het laarzen pad op zoek naar aanwijzingen en puzzels. Samenwerking met je hond en het hebben van plezier staan hierbij centraal.

 

Je hond zal je de weg wijzen en je door dit prachtige gebied. Onderweg vind je hond schatten en aanwijzingen om de route te vervolgen en om geocaches te vinden. Geen digitale GPS deze dag maar de neus van je hond als richting aanwijzer. 

 

Onderweg loop je langs de Esche Stroom en komen we mooie wiebel-bruggen tegen. Deze workshop is voor iedereen en iedere hond geschikt! Iedereen is welkom bij de Dog-Coach!

 

Kosten zijn 25,-- per koppel (baas/hond)

Starttijd: 10 uur

Workshop Wandelen zonder Trekken & Contact baas-hond

Workshop bestaande uit 4 lessen

 

 

Kosten: 60 euro

 

Tijdens een 4-daagse workshop wandelen zonder trekken gaan we aan de slag met praktische tips, leuke oefeningen en fun. Op naar een ontspannen wandeling met een hond die niet aan de lijn trekt! We werken met kleine groepjes zodat we een individuele aandacht kunnen garanderen. We kijken naar de persoonlijke wensen van de deelnemer en de behoefte van de hond. Zo maken we een persoonlijk plan van aanpak en krijg je tips mee om thuis te oefenen. 

 

Deze workshops zijn geschikt voor mensen met hond die trekt aan de lijn maar ook voor mensen die een beter contact met zijn hond wil. 

Geocache & Snuffel zoektocht Land van Ooit

 

 

We gaan samen met jullie speurneuzen op zoek naar schatten in het voormalige Land van Ooit. Je hond zal je de weg wijzen en je door dit sprookjesachtige park leiden. Onderweg vind je hond schatten en aanwijzingen om de route te vervolgen en om geocaches te vinden. Geen digitale GPS deze dag maar de neus van je hond als richting aanwijzer. 

 

Onderweg leer je de bekendste figuren uit het Land van Ooit kennen en los je zelf puzzels op die door je hond zijn gevonden. Zo vindt je de juiste route door het park. Het draait vooral om veel plezier te hebben met je hond en lekker samen buiten bezig te zijn.


Deze workshop is voor iedereen en iedere hond geschikt! Iedereen is welkom bij de Dog-Coach!

 

Kosten zijn 25,00 

Starttijd: 10 uur

Puppy uurtje

Een uurtje vol puppy speelplezier maar ook praktische tips! We gaan aan de slag met een vleugje fun, socialisatie en er ruimte om al je vragen aan de Dog-Coach te stellen!

 

Locatie: Vught
Kosten: 15 euro

Inschrijven

 Je kan jezelf samen met je honden aanmelden via het aanmeldformulier. Je aanmelding is definitief als we je inschrijfgeld ontvangen hebben.