Dog Escape Forest 2020

In 2018 hebben wij de eerste Dog Escape Forest van Nederland georganiseerd. Wat begon met 2 sessies is uitgegroeid naar een heel groot succes waar we heel veel hondjes en hun baasjes hebben mogen verwelkomen.

 

Ben jij ook zo dol op escape-rooms? Of spelen en speuren met je hond? Ga samen met je hond aan de slag, los de puzzels op en meld je aan. 

 

De eerste en enige echte Escape Room voor honden in Nederland en zelfs ver daar buiten! Dit jaar een heel nieuw thema en nieuwe opzet.

Dog Escape Forest workshops met honden activiteiten dog coach
Foto gemaakt door Astrid van PictureThiz

Wat is een Dog Escape Forest?

 

Met een groep van minimaal 6 en maximaal 8 baasjes en honden heb je een uur de tijd om op zoek te gaan naar puzzels en codes in het bos. Dit zijn puzzels voor baasjes en voor honden. Het einddoel is om gezamenlijk een mysterie op te lossen.

 

Foto gemaakt door Astrid van Picture Thiz


Data Dog Escape Forest 2020: Het Geheime Genootschap

Dog Escape Forest 2020
Foto gemaakt door Astrid van PictureThiz

Al sinds 1920 zijn er geruchten dat er op een geheime plek in het bos een mysterieus genootschap tezamen komt. Er wordt gefluisterd over duistere symbolen, vreemde rituelen, oude liederen en samenzweringen. Ook worden er af en toe sporen gevonden van een feest in het bos: lege flessen drank, sigaren en ook botten en pootafdrukken. Wie zijn dit en waarom komen ze eens per jaar samen? Durf jij de uitdaging aan te gaan en lukt het jou en je hond om de raadselen van het Geheime Genootschap te ontrafelen? Schrijf je in voor de Dog Forest Escape! Met een team van minimaal 6 en maximaal 8 baasjes en honden ga je voor eens en altijd dit mysterie blootleggen. Maar pas op! Geheimhouding is geboden.

 

Foto gemaakt door Astrid van PictureThiz

Data Dog Escape Forest 2020 (Editie 3): "Het Geheime Genootschap" 

 

 Zondag 19 april 2020 

 Zaterdag 2 mei 2020

Zondag 17 mei 2020
Zaterdag 13 juni 2020
Zondag 28 juni 2020 

Kosten zijn 25 euro per koppel (baas/hond)

 

Inschrijven en overzicht  beschikbaarheid: aanmelden.

Het goede doel

Omdat wij het belangrijk vinden dan niet alleen onze deelnemers en hun honden plezier hebben van onze activiteiten steunen we altijd een goed doel. Zodat ook honden die niet kunnen deelnemen toch plezier beleven aan onze activiteiten. 

 

Voor iedere deelnemer storten wij een gedeelte van het inschrijfgeld aan een goed (honden)doel. 

 

Voor 2020 hebben we een oproep gedaan aan alle onze volgers en hebben we veel mooie doelen mogen ontvangen! Onze keuze is gevallen Stichting Blijf!

 

Stichting Blijf richt zich op de verantwoorde inzet van contacthonden door zorgprofessionals in de ouderenzorg voor mensen met dementie. Dit doen zij middels het selecteren en plaatsen van contacthonden bij zorgprofessionals, waarbij de zorgprofessionals door Stichting Blijf worden begeleid, opgeleid en geaccrediteerd. Dit zowel op het vlak van werken met mensen met dementie als het professioneel opvoeden, trainen en inzetten van contacthonden.

Ze benutten het zintuigelijk vermogen van de contacthond, die waarneemt wat wij (mensen) niet waarnemen of nog niet hebben waargenomen. Via de deskundigheid van de zorgprofessional zetten ze dit op andere momenten structureel in om de kwaliteit van leven en welzijn te verhogen. 

 

Meer informatie over Stichting Blijf is te lezen op hun website.  

Logo Stichting Blijf

 

In 2018 hebben we Stichting Zorgdier gesteund en in 2019 Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn.

Goede Honden Doelen 2018 & 2019


Overhandiging cheque 2018                                                          Overhandiging cheque 2019
Stichting ZorgDier                                                                               Stichting Bevordering Huisdierwelzijn

Dog Ecape Forest 2019: Het verdwenen huis!

Escaperoom hond 2019 nieuw dogcoach hondenworkshop
Escaperoom voor honden 2019 workshop met je hond dogcoach

 40 jaar geleden in 1979 stond aan een eenzaam pad in de Loonse en Drunense Duinen een huis. Op een aantal restanten na is het huis compleet verdwenen.

Wat is hier gebeurd? En waar zijn de bewoners gebleven?

 

Er wordt gefluisterd dat een beruchte roversbende op een koude winternacht langskwam en het hele huis leeg roofde. Ze namen alles mee; gouden munten, kostbare sieraden en dure vazen.

Totdat ze op zolder een kistje zagen staan. Het lukte geen van allen om het kistje te openen of om zelfs maar op te tillen. Ze ontstaken in woede en braken het hele huis af. Van steen tot dakpan.

Toen sprak een stem: ‘alleen mens en dier met een dapper en eerlijk hart kan deze kist openen. Jullie zijn vervloekt en zo ook dit bos’.

Sindsdien spookt het op deze plek in het bos. Het kan er ijskoud zijn in de zomer. Er worden stemmen gehoord terwijl er niemand te zien is en soms waait er een geestverschijning tussen de bomen. Van een vrouw en haar hond.

 

Durven jij en je hond het aan om de raadsels op te lossen en het bos van de vloek te verlossen? Sluit je dan aan bij de Dog Escape Forest 2.

 

Impressies van deze leuke sessies zijn te vinden in de foto-albums op onze Facebookpagina!

Dog Escape Forest 2018 - Weerwolven

De Loonse en Drunense Duinen worden geteisterd door weerwolven. Elke nacht veranderen de inwoners die aan de rand van het bos wonen in bloeddorstige wezens. En elke nacht verdwijnen er weer katten, honden en onschuldige burgers...

Jullie besluiten dat er ingegrepen moet worden. De betovering kan verbroken worden wanneer jullie de schat van de Loonse en Drunense weerwolven vinden en openbreken. 

De schat zit echter achter slot en grendel. Vind de codes en maak de Loonse en Drunense duinen weer veilig. 

Let op! De meeste raadsels zijn alleen op te lossen met de hulp van een trouwe viervoeter. Zij weten tenslotte het beste hoe een weerwolf denkt. Zet dus vooral de kwaliteiten van je maatje in en werk ook samen met de andere weerwolffighters!

 

Impressies van deze leuke sessies zijn te vinden in de foto-albums op onze Facebookpagina!

Teamwork dogcoach fun met je hond hondenworkshop hondentraining
Samen puzzelen om de kist te openen