Dog Escape Forest 2019

In 2018 hebben wij de eerste Dog Escape Forest van Nederland georganiseerd. Wat begon met 2 sessies is uitgegroeid naar een heel groot succes waar we heel veel hondjes en hun baasjes hebben mogen verwelkomen.

 

Ben jij ook zo dol op escape-rooms? Of spelen en speuren met je hond? Ga samen met je hond aan de slag, los de puzzels op en ontdoe het verdwenen huis van de vloek die er al bijna 40 jaar op zit...

 

De eerste en enige echte Escape Room voor honden in Nederland en zelfs ver daar buiten! Dit jaar een heel nieuw thema en nieuwe opzet.

Dog Escape Forest workshops met honden activiteiten dog coach

Wat is een dog escape forest?

 

Met een groep van zo’n 6 tot 8 deelnemers mét hond hebben jullie een uur de tijd om in het bos op zoek te gaan naar puzzels (voor hond én baas) en codes. Je werkt samen om de eindkist te kunnen openen en zo het bos te verlossen van de vloek.

 

Het verdwenen huis!

 40 jaar geleden in 1979 stond aan een eenzaam pad in de Loonse en Drunense Duinen een huis. Op een aantal restanten na is het huis compleet verdwenen.

Wat is hier gebeurd? En waar zijn de bewoners gebleven?

 

Er wordt gefluisterd dat een beruchte roversbende op een koude winternacht langskwam en het hele huis leeg roofde. Ze namen alles mee; gouden munten, kostbare sieraden en dure vazen.

Totdat ze op zolder een kistje zagen staan. Het lukte geen van allen om het kistje te openen of om zelfs maar op te tillen. Ze ontstaken in woede en braken het hele huis af. Van steen tot dakpan.

Toen sprak een stem: ‘alleen mens en dier met een dapper en eerlijk hart kan deze kist openen. Jullie zijn vervloekt en zo ook dit bos’.

Sindsdien spookt het op deze plek in het bos. Het kan er ijskoud zijn in de zomer. Er worden stemmen gehoord terwijl er niemand te zien is en soms waait er een geestverschijning tussen de bomen. Van een vrouw en haar hond.

 

Durven jij en je hond het aan om de raadsels op te lossen en het bos van de vloek te verlossen? Sluit je dan aan bij de Dog Escape Forest 2.

Escaperoom voor honden 2019 workshop met je hond dogcoach
Escaperoom hond 2019 nieuw dogcoach hondenworkshop

Data Dog Escape Forest

Dog Escape editie 2: Het verdwenen huis (Maximaal 8 personen per groep)

   Zondag 14 april 2019 (groep 1 start om 09.30 en groep 2 start om 11.30 uur) 

   Zondag 28 april 2019 (groep 1 start om 09.30 en groep 2 start om 11.30 uur)

   Zondag 19 mei 2019 (groep 1 start om 09.30 en groep 2 start om 11.30 uur)

   Zaterdag 8 juni 2019 (groep 1 start om 09.30 en groep 2 start om 11.30 uur) 

   Zondag 30 juni 2019 (groep 1 start om 09.30 en groep 2 start om 11.30 uur)

   Zondag 21 juli 2019 (groep 1 start om 09.30 en groep 2 start om 11.30 uur)

   Zaterdag 24 augustus (groep 1 start om 09.30 en groep 2 start om 11.30 uur)

   Zondag 6 oktober 2019 (groep 1 start om 09.30 en groep 2 start om 11.30 uur)

   Zondag 24 november 2019 (groep 1 start om 09.30 en groep 2 start om 11.30 uur)

   Zondag 8 december 2019 (groep 1 start om 09.30 en groep 2 start om 11.30 uur)

 

Kosten zijn 25 euro per koppel (baas/hond)

 

Inschrijven en overzicht  beschikbaarheid: aanmelden.

Het goede doel

Omdat wij het belangrijk vinden dan niet alleen onze deelnemers en hun honden plezier hebben van onze activiteiten steunen we altijd een goed doel. Zodat ook honden die niet kunnen deelnemen toch plezier beleven aan onze activiteiten. 

 

Voor iedere deelnemer storten wij een gedeelte van het inschrijfgeld aan een goed (honden)doel. 

 

Voor de Dog Escape Forest sessies van 2019 is onze keuze gevallen op Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn.

 

SBH steunt huisdiereigenaren die in minima situatie zijn gekomen en onvoldoende kunnen zorgen voor hun huisdier. Onder voorwaarden kan de stichting steun bieden. Ze kunnen nooit garantie bieden voor steun, omdat ze zelf volledig afhankelijk is van donaties en giften.
 
Met de donatie die wij namens alle deelnemers aan het einde van het seizoen over kunnen maken kan de stichting ernstig zieke of gewonde minima huisdieren acuut laten behandelen. Met onze steun kunnen ze tegengaan dat dieren onnodig moeten lijden, zwerver worden of in een asiel belanden.  
Meer informatie over deze stichting is te vinden op: https://huisdierenwelzijn.nl/  

 

In 2018 hebben we Stichting Zorgdier gesteund.

Dog Escape Forest 2018 - Weerwolven

De Loonse en Drunense Duinen worden geteisterd door weerwolven. Elke nacht veranderen de inwoners die aan de rand van het bos wonen in bloeddorstige wezens. En elke nacht verdwijnen er weer katten, honden en onschuldige burgers...

Jullie besluiten dat er ingegrepen moet worden. De betovering kan verbroken worden wanneer jullie de schat van de Loonse en Drunense weerwolven vinden en openbreken. 

De schat zit echter achter slot en grendel. Vind de codes en maak de Loonse en Drunense duinen weer veilig. 

Let op! De meeste raadsels zijn alleen op te lossen met de hulp van een trouwe viervoeter. Zij weten tenslotte het beste hoe een weerwolf denkt. Zet dus vooral de kwaliteiten van je maatje in en werk ook samen met de andere weerwolffighters!

 

Impressies van deze leuke sessies zijn te vinden in de foto-albums op onze Facebookpagina!

Teamwork dogcoach fun met je hond hondenworkshop hondentraining
Samen puzzelen om de kist te openen