Activiteitenkalender

Hieronder zie je de activiteiten die gepland staan. We hopen jou en je hond ook te mogen begroeten op een van de speciale workshops, lezingen, wandelingen en andere events!

Volg ons op facebook om altijd op de hoogte zijn van nieuwe activiteiten!

 

Aanmelden kan door het invullen van het aanmeldformulier.

  

 Helaas zijn wij door het COVID-19 virus genoodzaakt om de meeste activiteiten die we in 2020 gepland hadden te verplaatsen naar het voorjaar van 2021, vervolgens na het najaar 2021. En nu hebben we nieuwe sessies voor 2022 kunnen plannen! 


* Dog Escape editie 3: Het geheime genootschap
Dog Escape Forest - Zondag 3 april 2022 (VOL)
Dog Escape Forest - Zaterdag 7 mei 2022 (VOL)

Dog Escape Forest - Zaterdag 11 juni 2022

Dog Escape Forest - Zondag 10 juli 2022 (VOL)
     Tijd: Groep 1: 09.30 uur - Groep 2: 11.30 uur

* Fun-Trailen (VOL)

 

We hopen snel weer nieuwe data en activiteiten voor 2021/2022 te kunnen plaatsen. Maar de gezondheid van ons team, hun naasten en alle deelnemers staat bij alle beslissingen voor op. 

 

 

 

Zie hieronder voor meer informatie over de verschillende activiteiten.

Dog Escape Forest 2020 / 2021: Het Geheime Genootschap

Dog Escape Forest 2020 door Dog-Coach
Foto gemaakt door Astrid van PictureThiz

Locatie: Loonse en Drunense Duinen, Udenhout

Data:

Zondag 12 september 2021

Zaterdag 25 september 2021

Zondag 10 oktober 2021 
Zaterdag 12 juni 2021
Zondag 27 juni 2021

Tijd: Groep 1: 09.30 uur - Groep 2: 11.30 uur

Kosten: 25 euro per koppel (Baas/Hond)

 

Het Geheime Genootschap

Al sinds 1920 zijn er geruchten dat er op een geheime plek in het bos een mysterieus genootschap tezamen komt. Er wordt gefluisterd over duistere symbolen, vreemde rituelen, oude liederen en samenzweringen. Ook worden er af en toe sporen gevonden van een feest in het bos: lege flessen drank, sigaren en ook botten en pootafdrukken. Wie zijn dit en waarom komen ze eens per jaar samen? Durf jij de uitdaging aan te gaan en lukt het jou en je hond om de raadselen van het Geheime Genootschap te ontrafelen? Schrijf je in voor de Dog Forest Escape! Met een team van maximaal 8 baasjes en honden ga je voor eens en altijd dit mysterie blootleggen. Maar pas op! Geheimhouding is geboden.


Wat is een dog forest escape?

Met een groep van minimaal 6 en maximaal 8 baasjes en honden heb je een uur de tijd om op zoek te gaan naar puzzels en codes in het bos. Dit zijn puzzels voor baasjes en voor honden. Het einddoel is om gezamenlijk een mysterie op te lossen.

 

Kosten en goede doel

Deelname kost € 25 per koppel (baas/hond). Voor iedere deelnemer doneren een bedrag aan een goed (honden)doel. Dit jaar is de keuze gevallen op Stichting Blijf. Stichting Blijf richt zich op de verantwoorde inzet van contacthonden door zorgprofessionals in de ouderenzorg voor mensen met dementie. Dit doen zij middels het selecteren en plaatsen van contacthonden bij zorgprofessionals, waarbij de zorgprofessionals door Blijf worden begeleid, opgeleid en geaccrediteerd. Dit zowel op het vlak van werken met mensen met dementie als het professioneel opvoeden, trainen en inzetten van contacthonden. 

 

Voor meer informatie over de Dog Escape Forest en Stichting Blijf zie  de pagina Dog Escape Forest. 

 

Voor aanmelden klik hier

 

* Foto gemaakt door Astrid van PictureThiz

Fun-trailen

Mantrailen, speuren, vught, den bosch en omgeving

Je hond op verschillende manieren laten speuren waarbij samen plezier hebben voorop staat: dat is fun-trailen. We gaan op zoek naar diverse sporen: mensen (mantrailen), diverse verschillende voorwerpen en andere mogelijkheden die de natuur ons biedt. We gaan in kleine groepjes op verschillende locaties (in de omgeving Den Bosch/Vught/Rosmalen) op pad.  Een lessen-blok bestaat uit 6 lessen van ongeveer anderhalf uur op zaterdagochtend. 

 

Locatie: wisselend (Omgeving Den Bosch/Vught)
Kosten: 75 euro voor 6 lessen 

Lesdata 2021 moeten nog bepaald worden.

 

Kosten: € 75,- voor 6 lessen.

Starttijd: ntb (Er zullen 2 groepen starten, beide in de ochtend, indeling wordt gedaan als de deelnemers bekend zijn)

DOGS- FUN - GAMES @Pettelaarse Bos

Locatie: De Pettelaar, Den Bosch
Datum:
Zaterdag 22 juni 2019 (VOL)
Zondag 26 januari 2020

Tijd: 10.00 uur

25 euro per koppel (Baas/Hond)

 

 

 

 

 

 

 

Heb je zin om een leuke ochtend met je hond bezig te zijn in een mooi stukje natuur? Doe dan mee aan DOGS-FUN-GAMES!

 

We zetten voor jullie een leuke tocht uit in het Pettelaarse bos. Ga op zoek naar aanwijzingen, puzzels en opdrachten en volbreng de tocht samen met je hond. Samen op een leuke manier bezig zijn, nieuwe dingen ontdekken en elkaars kracht nodig hebben om verder te kunnen. Fun staat altijd voorop bij de Dog-Coach dus we wensen jullie alvast veel plezier bij deze gezellige puzzel-tocht!

Valentijn Wandeling

Wie is jouw Valentijn? Ben jij de Valentijn voor je hond?

 

We gaan tijdens het Valentijnsweekend een gezellige wandeling maken op de Vughtse Heide. Een leuke route door het bos, spelletjes, tips en gezelligheid maken de wandeling compleet. 

 

Data: zaterdag 15 februari 2020

Kosten: € 17,50 per koppel baas/hond

Starttijd: 10 uur

Romeinse speur en puzzeltocht

Zaterdag 18 maart 2018 (VOL)

Zaterdag 27 oktober 2018 (VOL)

 

We gaan in een prachtig stukje natuur via het laarzen pad op zoek naar aanwijzingen en puzzels. Samenwerking met je hond en het hebben van plezier staan hierbij centraal.

 

Je hond zal je de weg wijzen en je door dit prachtige gebied. Onderweg vind je hond schatten en aanwijzingen om de route te vervolgen en om geocaches te vinden. Geen digitale GPS deze dag maar de neus van je hond als richting aanwijzer. 

 

Onderweg loop je langs de Esche Stroom en komen we mooie wiebel-bruggen tegen. Deze workshop is voor iedereen en iedere hond geschikt! Iedereen is welkom bij de Dog-Coach!

 

Kosten zijn 25,-- per koppel (baas/hond)

Starttijd: 10 uur

Dog Escape 2: Het verdwenen huis

Locatie: Loonse en Drunense Duinen, Udenhout

Data:

   Zondag 14 april 

   Zondag 28 april 

   Zondag 19 mei 

   Zaterdag 8 juni 

   Zondag 30 juni

   Zondag 21 juli

   Zaterdag 24 augustus
   Zondag  6 oktober (Groep 1 start om 09.30 en       
   groep 2 start om 11.30 uur)

 

Het verdwenen huis

 40 jaar geleden in 1979 stond aan een eenzaam pad in de Loonse en Drunense Duinen een huis. Op een aantal restanten na is het huis compleet verdwenen.

Wat is hier gebeurd? En waar zijn de bewoners gebleven?

 

Er wordt gefluisterd dat een beruchte roversbende op een koude winternacht langskwam en het hele huis leeg roofde. Ze namen alles mee; gouden munten, kostbare sieraden en dure vazen.

Totdat ze op zolder een kistje zagen staan. Het lukte geen van allen om het kistje te openen of om zelfs maar op te tillen. Ze ontstaken in woede en braken het hele huis af. Van steen tot dakpan.

Toen sprak een stem: ‘alleen mens en dier met een dapper en eerlijk hart kan deze kist openen. Jullie zijn vervloekt en zo ook dit bos’.

Sindsdien spookt het op deze plek in het bos. Het kan er ijskoud zijn in de zomer. Er worden stemmen gehoord terwijl er niemand te zien is en soms waait er een geestverschijning tussen de bomen. Van een vrouw en haar hond.

 

Durven jij en je hond het aan om de raadsels op te lossen en het bos van de vloek te verlossen? Sluit je dan aan bij de Dog Escape Forest 2.

 

Wat is een dog escape forest?

Met een groep van zo’n 6 tot 8 deelnemers mét hond hebben jullie een uur de tijd om in het bos op zoek te gaan naar puzzels (voor hond én baas) en codes. Je werkt samen om de eindkist te kunnen openen en zo het bos te verlossen van de vloek.

 

Kosten en goede doel

Deelname kost € 25 per koppel (baas/hond). Voor iedere deelnemer doneren een bedrag aan een goed (honden)doel. Dit jaar is de keuze gevallen op de Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn. Met onze donatie kunnen zij ernstig zieke of gewonde minima huisdieren acuut laten behandelen. Met onze steun kunnen zij tegengaan dat dieren onnodig moeten lijden, zwerver worden of in een asiel belanden. Voor meer informatie over deze stichting: https://huisdierenwelzijn.nl/

Workshop Wandelen zonder Trekken & Contact baas-hond

Workshop bestaande uit 4 lessen

- woensdagavond 17 & 31 juli, 19.30 uur

- woensdagavond 21 & 28 augustus, 19.30 uur

 

Kosten: 60 euro

 

 

 

 

Tijdens een 4-daagse workshop wandelen zonder trekken gaan we aan de slag met praktische tips, leuke oefeningen en fun. Op naar een ontspannen wandeling met een hond die niet aan de lijn trekt! We werken met kleine groepjes zodat we een individuele aandacht kunnen garanderen. We kijken naar de persoonlijke wensen van de deelnemer en de behoefte van de hond. Zo maken we een persoonlijk plan van aanpak en krijg je tips mee om thuis te oefenen. 

 

Deze workshops zijn geschikt voor mensen met hond die trekt aan de lijn maar ook voor mensen die een beter contact met zijn hond wil. 

Geocache & Snuffel zoektocht Land van Ooit

 

Zaterdag 14 juli 2018 (Vol)

Zaterdag 15 september 2018 (VOL)

Zondag 20 januari 2019 (Privé-groep)

Zaterdag 16 februari 2019 (VOL)

Zaterdag 3 augustus 2019

 

We gaan samen met jullie speurneuzen op zoek naar schatten in het voormalige Land van Ooit. Je hond zal je de weg wijzen en je door dit sprookjesachtige park leiden. Onderweg vind je hond schatten en aanwijzingen om de route te vervolgen en om geocaches te vinden. Geen digitale GPS deze dag maar de neus van je hond als richting aanwijzer. 

 

Onderweg leer je de bekendste figuren uit het Land van Ooit kennen en los je zelf puzzels op die door je hond zijn gevonden. Zo vindt je de juiste route door het park. Het draait vooral om veel plezier te hebben met je hond en lekker samen buiten bezig te zijn.


Deze workshop is voor iedereen en iedere hond geschikt! Iedereen is welkom bij de Dog-Coach!

 

Kosten zijn 25,00 

Starttijd: 10 uur

Puppy uurtje

Een uurtje vol puppy speelplezier maar ook praktische tips! We gaan aan de slag met een vleugje fun, socialisatie en er ruimte om al je vragen aan de Dog-Coach te stellen!

 

Locatie: Vught
Woensdagavond 3 juli 2019

19.30 uur - 20.30 uur
Kosten: 15 euro

Dog Escape Forest Udenhout 2018

Pop-Up Dog Escape Forest (Escape Room in het bos met je hond)

Zaterdag 25 augustus 2018 (VOL)
Zaterdag 15 september 2018 (VOL)
Zondag 30 september 2018 (VOL)

Zondag 14 oktober 2018 (VOL)

                                                                                       25 euro per koppel (Baas/hond)

 Locatie: Udenhout

 

 


Ben jij ook zo dol op escape-rooms? Of spelen en speuren met je hond? Ga samen met je hond aan de slag, los de puzzels op en ontkom aan de weerwolven in het bos! De eerste en enige echte Escape Room voor honden in Nederland en zelfs ver daar buiten!

 

De Loonse en Drunense Duinen worden geteisterd door weerwolven. Elke nacht veranderen de inwoners die aan de rand van het bos wonen in bloeddorstige wezens. En elke nacht verdwijnen er weer katten, honden en onschuldige burgers...

Jullie besluiten dat er ingegrepen moet worden. De betovering kan verbroken worden wanneer jullie de schat van de Loonse en Drunense weerwolven vinden en openbreken. 

De schat zit echter achter slot en grendel. Vind de codes en maak de Loonse en Drunense duinen weer veilig. 

Let op! De meeste raadsels zijn alleen op te lossen met de hulp van een trouwe viervoeter. Zij weten tenslotte het beste hoe een weerwolf denkt. Zet dus vooral de kwaliteiten van je maatje in en werk ook samen met de andere weerwolffighters!

Kosten

De kosten zijn 25 euro per koppel (hond-baasje). 


Hiervan doneren we voor iedere deelnemer 2,50 euro aan Stichting ZorgDier. Stichting ZorgDier zorgt ervoor dat dierenliefhebbers die zelf niet (meer) voor een dier kunnen zorgen, in contact blijven met huisdieren.

 

Extra optie: snuffelshoot

Extra optie bij de nieuwe Dog Escape Forest sessie: Een snuffel-fotoshoot door Astrid van PictureThiz! Wij zijn zelf helemaal fan van de foto's van Astrid en hebben van andere deelnemers heel veel enthousiaste reacties gehad! Dus speciaal voor jullie een extra optie! Zet jouw hond een kwartier in de spotlights van de lens van Astrid en ontvang een prachtige portretfoto in hoge en lage resolutie van jouw beste maatje. Voor inspiratie en voorbeelden van het resultaat zie: PictureThiz. Kosten zijn € 10,-. Aanmelden kan door op het aanmeldformulier een vinkje  te zetten bij de keuze:  "Snuffel-Fotoshoot bij de Dog Escape Forest by Astrid PictureThiz. Wij zorgen er dan voor dat Astrid contact met je opneemt!

Een compleet dagje uit

De locatie van de Dog Escape Forest biedt alle mogelijkheden om er een compleet dagje uit met je hond van te maken. Zo is een prachtige losloopzone, kun je aangelijnd een prachtige wandeling maken en is het heerlijk vertoeven met een hapje en een drankje bij landgoed Bosch en Duin waar honden van harte welkom zijn. 

Inschrijven

 Je kan jezelf samen met je honden aanmelden via het aanmeldformulier. Je aanmelding is definitief als we je inschrijfgeld ontvangen hebben. 

 

Pop-Up Dog Escape Forest - Vught 2018

Pop-Up Dog Escape Forest (Escape Room in het bos met je hond)


8 april 2018 (VOL)

13 mei 2018 (VOL)
8 juli 2018 (VOL)
                                                                                                       25 euro per koppel (Baas/hond)

 Locatie: Vught

 


Ben jij ook zo dol op escape-rooms? Of spelen en speuren met je hond? Ga samen met je hond aan de slag, los de puzzels op en ontkom aan de weerwolven in het bos!

De Vughtse Heide wordt geteisterd door weerwolven. Elke nacht veranderen de inwoners die aan de rand van het bos wonen in bloeddorstige wezens. En elke nacht verdwijnen er weer katten, honden en onschuldige burgers...

Jullie besluiten dat er ingegrepen moet worden. De betovering kan verbroken worden wanneer jullie de schat van de Vughtse weerwolven vinden en openbreken. 

De schat zit echter achter slot en grendel. Vind de codes en maak de Vughtse Heide weer veilig. 

Let op! De meeste raadsels zijn alleen op te lossen met de hulp van een trouwe viervoeter. Zij weten tenslotte het beste hoe een weerwolf denkt. Zet dus vooral de kwaliteiten van je maatje in en werk ook samen met de andere weerwolffighters!

De kosten zijn 25 euro per koppel (hond-baasje). 


Daarnaast doneren we voor iedere deelnemer 2,50 euro aan Stichting ZorgDier. Stichting ZorgDier zorgt ervoor dat dierenliefhebbers die zelf niet (meer) voor een dier kunnen zorgen, in contact blijven met huisdieren.

 

Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Pop-Up Dog Escape Forest - Udenhout 2018

Pop-Up Dog Escape Forest (Escape Room in het bos met je hond)

22 april 2018  (VOL)
6 mei 2018 (VOL)
10 juni 2018  (VOL)
24 juni 2018 (VOL)

25 euro per koppel (Baas/hond)
Locatie: UdenHout

 

Ben jij ook zo dol op escape-rooms? Of spelen en speuren met je hond? Ga samen met je hond aan de slag, los de puzzels op en ontkom aan de weerwolven in het bos!

De Vughtse HeideLoonse en Drunense Duinen worden geteisterd door weerwolven. Elke nacht veranderen de inwoners die aan de rand van het bos wonen in bloeddorstige wezens. En elke nacht verdwijnen er weer katten, honden en onschuldige burgers...

Jullie besluiten dat er ingegrepen moet worden. De betovering kan verbroken worden wanneer jullie de schat van de Loonse en Drunense weerwolven vinden en openbreken. 

De schat zit echter achter slot en grendel. Vind de codes en maak de Loonse en Drunense duinen weer veilig. 

Let op! De meeste raadsels zijn alleen op te lossen met de hulp van een trouwe viervoeter. Zij weten tenslotte het beste hoe een weerwolf denkt. Zet dus vooral de kwaliteiten van je maatje in en werk ook samen met de andere weerwolffighters!

De kosten zijn 25 euro per koppel (hond-baasje). 


Daarnaast doneren we voor iedere deelnemer 2,50 euro aan Stichting ZorgDier. Stichting ZorgDier zorgt ervoor dat dierenliefhebbers die zelf niet (meer) voor een dier kunnen zorgen, in contact blijven met huisdieren.

 

Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

 

Dog Escape Forest voor een eigen groep (6 personen) 2018

Privé Dog Escape Forest
Tijd en locatie in overleg
(Vught of Drunense Duinen)
6 personen

Prijs 25 euro per koppel

 

 

 

 

 

 

 

Ben jij ook zo dol op escape-rooms? Of spelen en speuren met je hond? Ga samen met je hond aan de slag, los de puzzels op en ontkom aan de weerwolven in het bos!

Verschillende Nederlandse bossen worden geteisterd door weerwolven. Elke nacht veranderen de inwoners die aan de rand van het bos wonen in bloeddorstige wezens. En elke nacht verdwijnen er weer katten, honden en onschuldige burgers...

Jullie besluiten dat er ingegrepen moet worden. De betovering kan verbroken worden wanneer jullie de schat van de weerwolven vinden en openbreken. 

De schat zit echter achter slot en grendel. Vind de codes en maak de de Nederlandse bossen weer veilig. 

Let op! De meeste raadsels zijn alleen op te lossen met de hulp van een trouwe viervoeter. Zij weten tenslotte het beste hoe een weerwolf denkt. Zet dus vooral de kwaliteiten van je maatje in en werk ook samen met de andere weerwolffighters!

De kosten zijn 25 euro per koppel (hond-baasje). Hiervoor krijg je naast het spelen van een uniek spel iets lekkers voor jou en je hond en een kopje koffie of thee!


Daarnaast doneren we voor iedere deelnemer 2,50 euro aan Stichting ZorgDier. Stichting ZorgDier zorgt ervoor dat dierenliefhebbers die zelf niet (meer) voor een dier kunnen zorgen, in contact blijven met huisdieren.

 

Aanvragen kan via het aanmeldformulier.